Sopraan Margreet Rietveld maakte vorig seizoen een verpletterende indruk tijdens de avond over de Matthäus Passion in Het Nieuwe Dijkhuis. Wat een fabelachtige stem! En wat zijn we er trots op dat we haar hebben weten te strikken voor een recitalavond met pianist Wouter Bakker. Rietveld zal zich vanavond vooral richten op Romantische muziek uit het buurland Duitsland. Met werken van Brahms, Mendelssohn en Schumann. Ook zal ze het nodige vertellen over de achtergronden bij deze muziek. 

Margreet Rietveld (1988) behaalde in juli 2011 haar bachelor-diploma klassiek zang aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle, als studente van Lodewijk Meeuwsen en Riekje Bakker. Na haar conservatorium-opleiding studeerde ze bij Harry van Berne, momenteel wordt ze gecoacht door Frans Fiselier en Heleen Koele.

Rietveld was als soliste al te horen in vrijwel alle grote oratoria van Bach (Matthäus- en Johannes-Passion, Weihnachtsoratorium en Hohe Messe), Händel (Messiah, Dixit Dominus), Haydn (Die Schöpfung, Die Jahreszeiten), Brahms (Requiem), Mendelssohn, Schubert, Bruckner, Vivaldi, Mozart (Requiem, mis in c) en talloze andere werken.

Ze maakt deel uit van diverse professionele ensembles als Kamerkoor Ars Musica o.l.v. Patrick van der Linden, Cappella Amsterdam (Daniël Reuss) en Collegium Vocale Gent (Philippe Herreweghe).

Als soliste nam Margreet deel aan masterclasses van Barbara Hannigan, Meribeth Dayme en Barbara Schlick.

 

Entree: 13,50 euro (incl. servicekosten)

Aan de deur: 15 euro

Datum: 06-01-2018, 20:00

Locatie: Het nieuwe dijkhuis, Doetinchem

Klik hier om tickets te bestellen!