Het folkduo Tangarine bestaat uit de tweelingbroers Arnout en Sander Brinks. Bezield, loepzuiver en persoonlijk. De laatste plaat There and Back is opgenomen in de studio van de roemrijke rootsband Calexico in Tucson, Arizona. Over het maken van dit album is een documentaire gemaakt. 
Tijdens deze avond met Tangarine in Het Nieuwe Dijkhuis putten Arnout en Sander uit de muziek van hun nieuwste album en vertellen ze over de totstandkoming ervan. Begin 2017 maakten ze namelijk een uitvoerige road trip door de Verenigde Staten: van de gekte in New York naar de armoede in Chicago tot de woestijnpracht in Texas. Ze wilden ontsnappen aan de hectiek in Nederland en de basis terugvinden van hun muzikale bestaan: de eenvoud van twee stemmen en twee gitaren.
Het album There and Back is de opvolger van Move on, dat in augustus 2014 werd uitgebracht. Dit optimistische, beatlesque folkalbum was de tweede plaat die ze uitbrachten bij platenlabel Excelsior Recordings. Vanaf dat najaar stond Tangarine bovendien in tientallen volle theaters met shows. In 2013 was Tangarine landelijk doorgebroken. Dit gebeurde dankzij hun veelgeprezen, introspectieve album Seek and Sigh. Ook waren ze huisband van het tv-programma De Wereld Draait Door.
We verheugen ons enorm op dit bijzondere duo. Hun muziek en thematiek past perfect in onze zaal.

Tickets kosten 18 euro, ex. 1,20 servicekosten.

Datum: 02-02-2019, 20:00

Locatie: Het nieuwe dijkhuis, Doetinchem

Klik hier om tickets te bestellen!