Om te onderstrepen dat iedereen waardevol is, geeft inspiratiecentrum Het Nieuwe Dijkhuis in Doetinchem de eerste 20 procent van de kaarten weg aan organisaties en mensen die zich inzetten voor de medemens. Het gaat in totaal om zo’n 40 entreekaarten per voorstelling. De kaarten worden weggegeven aan organisaties als mantelzorgorganisatie VIT Oost Gelderland, de brandweer, de stichting Inloophuis en veteranen.  Ook geven we kaarten weg aan mensen die geen geld hebben voor cultuur. Dit willen we doen via organisaties die zich inzetten om een einde te maken aan armoede dichtbij.

Cultuur is namelijk voor iedereen. En dat wil Het Nieuwe Dijkhuis graag onderstrepen met deze actie. Daarnaast zijn entreekaarten voor voorstellingen en concerten vaak niet goedkoop. Het Doetinchemse inspiratiecentrum kiest er daarom bewust voor om de toegangsprijzen relatief laag te houden.

Kent u een organisatie, een instelling, een groep mensen die gratis entreekaarten verdient! Laat het ons weten via info@hetnieuwedijkhuis.nl. We zullen uw tip serieus meenemen in onze overwegingen.

Voor meer informatie over onze doelstellingen en ons programma: www.hetnieuwedijkhuis.nl