In 'Het Nieuwe Dijkhuis' vindt dit najaar voor de tweede keer de bijzondere concertreeks 'Lichtpuntjes' plaats.

Spraakmakende Achterhoekse artiesten werken belangeloos mee aan deze reeks concerten waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het Inloophuis Oude IJssel. Kaartjes kosten 13,50 euro en zijn verkrijgbaar via de website van het Inloophuis Oude IJssel, www.inloophuisoudeijssel.nl.

Inloophuis Oude IJssel is een huis voor mensen die leven met kanker. Ze kunnen er terecht voor een luisterend oor, een lotgenotencontact, een activiteit of gewoon voor een kopje koffie. Het huis is volledig afhankelijk van giften en donaties.
De tweede serie Lichtpuntjesconcerten voor het Inloophuis wordt evenals vorig jaar gehouden in het intieme, maar akoestisch verbluffend goede 'Nieuwe Dijkhuis'. De concerten beginnen steeds om 20.00 uur. Omdat 'Het Nieuwe Dijkhuis' ruimte biedt aan maximaal 250 bezoekers, zullen de avonden gekenmerkt worden door hartverwarmende muzikale hoogstandjes in een kleinschalige, gezellige sfeer.

De reeks concerten start dit jaar op woensdag 19 oktober met Ben Lukassen samen met het duo Emma Lukassen en Wies Knipping. Ben Lukassen is een uit Ulft afkomstige singer/songwriter die zingt in het Achterhoeks- en Liemersdialect. Hij schrijft liedjes vanuit zijn natuur. Recht uit het hart, subtiel en open, altijd met veel gevoel voor ritme en taal.

Maandag 31 oktober staat in het teken van klassieke muziek met Pauline Lotichius (dwarsfluit) en Ben Simmes (piano). Zij spelen werken van onder anderen Chaminade, Poulenc, Monti en Tschaikowsky. Pauline Lotichius studeerde aan het Sweelinckconservatorium in Amsterdam, Ben Simmes is dirigent van verschillende koren en is als docent verbonden aan Muziekschool Oost Gelderland.

Donderdag 24 november wordt 'Het Nieuwe Dijkhuis' gevuld met de klanken van de evergreens en pop balads van het mannenkoor Saaloonboyz' uit Etten. Twaalf zangers en een dirigent besloten in 2001 hun zangkwaliteiten te bundelen en samen een koor te vormen. Na een behoorlijke periode van repetities ontwikkelde de groep een geheel eigen geluid en begonnen de eerste optredens.

Woensdag 30 november treden de vier jonge muzikanten van Flød op: Manon Nijenhuis, Viviënne de Wolff, Wietse Leenders en Erik Peters. Met een interessante bezetting speelt de vierkoppige band eigen nummers, vaak met een integere sfeer. Met invloeden uit zowel de 'close harmony' als de indie-folk zorgt de band, met bijzondere instrumentatie en meerstemmigheid, voor een geheel eigen geluid. Onlangs werd de band door vakjury, pers en publiek als winnaar van het Open Podium 2016 Schouwburg Amphion gekozen.

De reeks Lichtpuntjes concerten wordt afgesloten op woensdag 14 december met Erik Hagelstein, Luc Verheij en Joop Wallerbosch. Erik Hagelstein (1960) is in Zelhem geboren en getogen, maar woont al ruim dertig jaar in Doetinchem. Hij is journalist, presentator en zanger. In december 2014 richtte hij met bevriende muzikanten Cry me a River, The Ultimate Joe Cocker Tribute op. Hij vroeg twee bevriende gitaristen zich bij de band te voegen: Joop Wallerbosch uit Zeddam en Luc Verheij, geboren en getogen in Doesburg, maar inmiddels alweer jaren woonachtig in Amersfoort. Hagelstein, Verheij en Wallerbosch vormen een opvallend gezelschap, dat op 14 december zal zorgen voor een flonkerende afsluiting van deze reeks Lichtpuntjesconcerten.