Het Nieuwe Dijkhuis zoekt naar wegen om zingeving een plek te geven in het Doetinchemse inspiratiecentrum. Eén van die wegen is het organiseren van zogenoemde inspiratielezingen. Bijzondere mensen met een bijzonder inspirerend verhaal.

Voor de eerste afleveringen is gekozen voor een thema: de toekomst van de kerk, het christelijk geloof. Heeft die eigenlijk wel toekomst? Het is Het Nieuwe Dijkhuis gelukt om drie bijzondere sprekers te strikken voor drie inspirerende avonden over dit thema. Het gaat om Rikko Voorberg, Jan Wolsheimer en Otwin van Dijk.

Rikko Voorberg is theatermaker, columnist, schrijver en theoloog. Hij staat onder andere bekend als de man die pedoseksueel Benno L. uitnodigde om in zijn straat te komen wonen. Hij begon vier jaar geleden met een alternatieve kerk: Stroomwest. Maar daarnaast is Rikko zijn roots bij de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt trouw gebleven. In oktober verschijnt zijn nieuwste boek over 'woede', zijn initiatief de PopUpKerk, Benno L. en zijn reis naar Lesbos.

Jan Wolsheimer is schrijver, blogger, idealist, strijder voor de rechten van mens en dier, buurtdominee in Amsterdam en ook nog voorganger van een 800 leden tellende CAMA-gemeente in Woerden. Aan passie en energie geen gebrek. Hij is een echte wereldverbeteraar die barst van de ideeën over hoe mensen zelf met die betere wereld aan de slag kunnen.

Otwin van Dijk behoeft in de Achterhoek nauwelijks een introductie. Oud-wethouder in Doetinchem, voormalig Tweede Kamerlid namens de PvdA en sinds juli van dit jaar burgemeester in Oude IJsselstreek. Een man die bekend staat als sociaal bewogen en scherp. Van Dijk ziet ‘zingeving’ als één van de belangrijkste maatschappelijke opgaven van deze tijd.  

Kaarten voor deze thematische lezingenserie zijn te koop via www.hetnieuwedijkhuis.nl. Kaarten kosten 5 euro per avond of 10 euro voor drie avonden. Aanvang 20 uur, deuren open om 19.30 uur.