Of ze nu Leo Blokhuis heten of Gijs Scholten van Aschat; Joep Beving of Leo Blokhuis. Zangers, sprekers en muzikanten zijn het over één ding eens: het Nieuwe Dijkhuis is een toplocatie voor muziek, theater en lezingen. We worden er als organisatie zelf een beetje verlegen van. "Wow!", riep troubadour/cabaretier Lucky Fonz drie keer achter elkaar toen hij de sfeervolle theaterzaal van het Nieuwe Dijkhuis voor het eerst betrad.

Mogen we u voor één keer meenemen in het enthousiasme van onze artiesten? Topacteur Gijs Scholten van Aschat was samen met zijn compaan Pierre Bokma verantwoordelijk voor de opener van ons eerste seizoen. Hij schreef een review over het Nieuwe Dijkhuis. "Pierre Bokma en ik hebben met veel plezier in het  Nieuwe Dijkhuis te Doetichem gespeeld met ons Shakespeare programma. De publieke belangstelling was groot en de organisatie voortreffelijk. Daarbij bleek het een uitstekende zaal voor kleine, intieme voorstellingen. Een mooie loot aan de tak van persoonlijke cultuurinitiatieven in Nederland."

Alexander Beets van de wereldberoemde jazzformatie The Beets Brothers schreef ons enthousiast: "De locatie is ronduit geweldig. De oude baptistenkerk heeft een geweldige akoestiek. Een echte concert zaal. De organisatie werkt met veel liefde en bezieling om het oude pand te behouden en een hoogwaardig cultureel aanbod te verzorgen."

Ook Leo Blokhuis toonde zich enthousiast. Hij zorgde voor ons eerste uitverkochte huis. En dat was niet voor niets. Het verhaalde over protestzangers, gospel en soul zoals alleen hij dat kan. Niet alleen het publiek genoot, ook hij zelf. "Jullie hebben hier een hele mooie zaal, een prettige sfeer een een prachtige akoestiek. Dit lijkt me bij uitstek geschikt voor concerten van singer-songwriters. Wees niet te bescheiden. Soms kan je beter in Doetinchem zijn dan in Amsterdam, waar de agenda al overvol is. Hier kan je echt iets moois van maken."  

En dat moois maken, dat doen we met elkaar. In die prachtige zaal. Met de artiesten, de vrijwilligers, onze sponsoren en bovenal de inmiddels meer dan duizend bezoekers die we hebben mogen ontvangen in 'ons' Het Nieuwe Dijkhuis. We zeggen met nadruk 'ons', want we ervaren een bijzondere klik tussen u als bezoeker, de artiesten en de zaal. En ja, daar zijn we hartstikke blij mee. We hebben onze eerste stappen gezet. En de volgende stappen komen er alweer aan. Maar dat kunnen we niet zonder al die bezoekers die tot nu toe de moeite hebben genomen om een kaartje te kopen voor een van de voorstellingen en die de komende periode nog kaartjes gaan kopen. Bij deze: ongelooflijk bedankt.