Het Nieuwe Dijkhuis is een vrijwilligersorganisatie die hoop wil bieden aan mensen die verlangen naar echtheid, naar schoonheid, naar zingeving. Voor mensen die behoefte hebben aan ontmoeting of even willen vluchten uit de realiteit van de dag. Vanuit onze christelijke identiteit zoeken we onze weg in het Doetinchemse Cultuurkwartier. We gaan voor een positieve dialoog, zonder vooroordelen en oordelen. Maar wel vanuit het startpunt dat iedereen waardevol is. Dit doen we onder andere door het organiseren van concerten, voorstellingen en lezingen.

We maken daarbij gebruik van de kapel ‘Predik het Evangelie’ en de bijbehorende pastorie aan de Burg. Van Nispenstraat in Doetinchem. Het Nieuwe Dijkhuis heeft een grote, karakteristieke zaal waar tot enkele jaren geleden nog diensten werden gehouden door de plaatselijke baptistengemeente. In de kerkzaal is ruimte voor zo’n 200 gasten en heeft een carré-achtige setting met balkon.

De pastorie bestaat uit diverse vergader- en ontmoetingsruimtes. Er is ook een keuken aanwezig. De pastorie wordt volledig gerestaureerd, maar is nu ook al beschikbaar als  ontmoetingsplek met een unieke atmosfeer.  De originele elementen in de gang en kamers laten nog iets zien van de oude grandeur van de pastorie en alle ruimtes ademen een sfeer van rust.