Maaltijdproject

Elke Doetinchemmer, elke Achterhoeker is waardevol. Dat is de basis van onze activiteiten in Het Nieuwe Dijkhuis. Daarom zetten we ons ook in om onze gasten zich daadwerkelijk waardevol te voelen. Daarvoor hoef je bij ons geen volle portemonnee te hebben. Sterker nog: elke dinsdagavond kunnen mensen met een lege beurs om 18 uur bij ons gratis komen eten. Een team van bevlogen vrijwilligers kookt en serveert de heerlijkste maaltijden, en de maaltijden zijn nog gezond ook! Gasten van het maaltijdproject hoeven niet te betalen voor deze maaltijd, en ze hoeven zich van tevoren ook niet op te geven. Dit zorgt voor een bijzondere, ongedwongen sfeer en veel gezelligheid. Het maaltijdproject bestaat inmiddels meer dan tien jaar.

Open Dijkhuis

Op woensdagochtend staan de deuren van het Nieuwe Dijkhuis van 10 tot 12 uur open voor mensen die behoefte hebben aan gezelligheid, een praatje of een spelletje. Natuurlijk wordt daarbij ook een bakkie koffie of thee geschonken. Eens in de maand (de tweede woensdag) kunnen kleine verstelreparaties uitgevoerd worden. Op elke eerste woensdag van de maand wordt er aansluitend een gezamenlijke lunch gehouden, waarbij de deelnemers zelf brood meenemen. Dit bijzondere initiatief luistert naar de naam Open Dijkhuis. Het Open Dijkhuis is een initiatief van verschillende Doetinchemse kerken, die met elkaar samenwerken binnen het Diaconaal Platform. We zijn enorm blij met dit initiatief en maken er graag reclame voor!

Verbinding

Natuurlijk kosten tickets voor concerten en voorstellingen geld. We moeten met de opbrengsten de artiesten en het apparatuur betalen. Voor sommige Achterhoekers betekent dat, dat ze geen voorstellingen kunnen bijwonen. Gewoon, omdat ze geen geld hebben voor een ontspannen avondje uit. En dat vinden wij bijzonder jammer en vervelend. Een van onze doelstellingen is om mensen met elkaar in contact te brengen, om verbindingen te leggen en dat lukt niet als een belangrijke bevolkingsgroep uitgesloten wordt. Daarom stellen we voor alle voorstellingen tickets gratis beschikbaar voor mensen die het niet kunnen betalen.

Ook bieden we op deze manier de mogelijkheid om bijzondere doelgroepen te bedanken voor hun inzet voor de samenleving. We hebben inmiddels vrijwilligers van onder andere het ziekenhuis Slingeland, Sensire, de muziekschool, de Kledingbank en de Stichting Veteranen Oost-Nederland een avondje uit bezorgd. Heeft u ook een groep vrijwilligers die een avondje uit verdienen, meldt het ons dan via info@hetnieuwedijkhuis.nl

In totaal geven we 20 tot 40 tickets per voorstelling weg aan bijzondere vrijwilligers en Achterhoekers met een krappe beurs.