Monnik Thomas Quartier over Neil Young, Dylan en Liefdesgeboden

09 October 19 20:00

Evenement Beschrijving

De Liefde. Zo mooi, zo kwetsbaar, zo nodig. Monnik Thomas Quartier van de Willibrordsabdij bij Doetinchem schreef er een inspirerend boek over: Liefdesgeboden. Met verwijzingen naar teksten van Neil Young, Bob Dylan, Mumford & Sons, Benedictus en psalmist David. Broeder Thomas komt woensdag 9 oktober naar het Nieuwe Dijkhuis voor een muzikale lezing en gesprek over zijn boek, de liefde en zijn inspiratiebronnen.
Mag je als monnik van liefdesliederen houden? Hoe kan christelijke spiritualiteit je liefde verrijken? Veel mensen denken bij liefde en religie vooral aan strenge regels, maar de ervaring spreekt een andere taal: in het klooster van je leven mag je niet alleen liefhebben, nee, je moet! Liefde is geen verbod maar een gebod. Wie spiritualiteit zoekt, moet zijn gevoelens heiligen. Dat geldt voor negatieve emoties wanneer dingen niet goed gaan, maar zeker ook voor liefde wanneer je van andere mensen houdt.
Het nieuwe boek van Thomas Quartier nodigt iedereen uit om vanuit oude en nieuwe bronnen op zoek te gaan naar geboden voor heilige liefde.
Op woensdagavond 9 oktober vertelt hij graag over de liefdesgeboden en zal hij enkele songs uit zijn boek zelf ten gehore brengen in het Nieuwe Dijkhuis. En natuurlijk wil hij in gesprek met de zaal. Want de liefde, dat beleven we samen, niet alleen. Dat geldt voor kloosterlingen, net zo goed als voor singles, getrouwden en voor mensen die op andere manieren liefde beleven.

De zaal opent om 19.15 uur. De 'voorstelling' begint om 20 uur. Tickets kosten 7 euro (ex. 1,20 euro servicekosten). Op de avond zelf kosten de kaartjes 10 euro.

Dit event kost: €8.20

Koop tickets