Denise Jannah, a tribute to Mahalia Jackson

05 October 19 20:00

Evenement Beschrijving

Topzangeres Denise Jannah vertolkt in het Nieuwe Dijkhuis een selectie van de bekendste, maar ook meest ontroerende gospelsongs van “the Queen of Gospel” Mahalia Jackson. Een knaller van jewelste als opener van ons vierde seizoen alweer.
Met deze tribute brengt Denise Jannah een eerbetoon aan de meest invloedrijke, bevlogen en bescheiden gospelzangeres aller tijden die over haar Gospel muziek zei: "I sing God's music because it makes me feel free. It gives me hope. With the blues, when you finish, you still have the blues."
Denise Jannah wordt bijgestaan door Danny van Kessel op piano, Pieter Althuis op bas en Walther Muringen op drums. Het decor zal passend ingekleurd worden.
De Amerikaanse Mahalia Jackson wordt op 26 oktober 1911 geboren in New Orleans en overlijdt op 27 januari 1972 in Chicago. Naast haar indringende vertolking van Gospel songs staat zij ook bekend als markant voorvechtster in de Amerikaanse burgerrechtenbeweging. Groot succes bereikt zij in 1947 met het lied "I will move on up a little higher", waar meer dan één miljoen platen van worden verkocht. In de jaren vijftig wordt zij ook in Europa mateloos populair en zo staat er van 1952 t/m 1971 in haar agenda een reeks van succesvolle internationale tournees.
We zijn ontzettend blij dat Denise Jannah naar Doetinchem komt voor een tribute aan deze bijzondere vrouw.
Tickets kosten 22 euro. Tickets zijn vanavond alleen nog aan de deur te koop.

De deuren openen om 19.15 uur, het concert begint om 20 uur.

Dit event kost: €20.00

Koop tickets