Afgelast! Chip Taylor, live in concert

25 April 20 20:00

Evenement Beschrijving

Vanwege ziekte van zijn vrouw heeft Chip Taylor laten weten niet naar Doetinchem te kunnen komen. Hij wil zijn vrouw bijstaan, en daar hebben wij natuurlijk alle begrip voor. 

--------------

Chip Taylor komt op 25 april naar Doetinchem voor een concert in het Nieuwe Dijkhuis. De man is een wandelende hitfabriek uit de jaren zestig en zeventig. die songs schreef als Wild Thing (The Throggs/Jimi Hendrix), Angel in the Morning (Dusty Springfield) en Try a Little Bit Harder (Janis Joplin). Taylor verliet eind 70er jaren teleurgesteld de muziekindustrie. Doordat zijn moeder hem op haar sterfbed vroeg om nog wat liedjes te spelen vond hij met name de liefde voor de countrymuziek weer terug. Chip Taylor AKA James Wesley Voight is ook de broer van acteur Jon en dus de oom van Angelina Jolie.
Bij zijn terugkeer in de muziekwereld merkte hij dat hij niets liever deed dan zijn eigen liedjes zingen voor mensen die er graag naar luisteren. Hij nam weer op en artiesten als Lucinda Williams, Rick Danko, John Prine, Guy Clark, Rodney Crowell, Bill Frisell, Evie Sands en P.P. Arnold zongen en speelden op zijn albums.

Tegenwoordig toert Chip Taylor hoofdzakelijk met John Platania, de favoriete gitarist van Van Morrison. Vooral bij Country en Americana fans heeft Chip Taylor een flinke schare fans opgebouwd. Hij is bekend om zijn sfeervolle shows, die geweldig passen in de sfeervolle en akoestiekrijke zaal van het Nieuwe Dijkhuis.

Het concert begint om 20 uur. De deuren openen om 19.15 uur.

Tickets kosten 18,70 euro via de website in de voorverkoop en 20 euro aan de deur op de avond zelf.

Dit event kost: €18.70

Koop tickets