From Ireland: the beautiful voice and songs of John Blek

27 November 21 20:01

Evenement Beschrijving

De Ierse singer-songwriter John Blek staat bekend om zijn boeiende liveshows vol humor, pathos en zijn gepassioneerde muzikale beleving. Een meesterverteller en een verbluffende fingerpicking-gitarist. Nadat hij in 2018 al genomineerd werd voor beste song op de International Folk Music Awards (voor het nummer Salt in the Water), brak de Ierse singer-songwriter John Blek in 2019 pas echt door.
Dat was te danken aan het bloedmooie album Thistle & Thorn, met gasten als Joan Shelley en Nathan Salsburg Hij won er in eigen land een IMRO-award mee, voor zijn eerste plaats in de Irish Independent charts. Ook in de Benelux werd het album uitstekend onthaald. Volgens OOR “treft John Blek je met iedere noot en met ieder ontroerend akkoordenschema."
John Blek biedt ontzettend veel troost. Zijn bloedmooie juweeltjes voorzien je in deze moeilijke tijden van precies de juiste toon, melancholie, hoop en prachtige teksten. De klank van zijn stem en sfeer van John Blek kun je ergens situeren tussen Gregory Alan Isakov, Jeff Buckley, Glen Hansard, Damien Rice en Tom Yorke (Radiohead). Het zou ons niets verbazen als deze Ier echt een hele grote gaat worden.

Het concert van John Blek op zaterdag 27 november begint om 20 uur, de deuren van Erfgoed de Stadswal (voorheen Het Nieuwe Dijkhuis) aan de Burg. Van Nispenstraat in Doetinchem openen om 19.15 uur. Tickets kosten 12,50 euro, ex 1,20 servicekosten.

Vanwege de coronamaatregelen hebben we besloten maximaal 50 tickets voor dit concert te verkopen om met elkaar maximaal te kunnen genieten en toch voldoende afstand te kunnen houden. 

Dit event kost: €13.70

Koop tickets