Freek de Jonge speelt: Kom Verder!

28 May 22 20:00

Evenement Beschrijving

Een topverrassing, aan het eind van ons seizoen: op zaterdag 28 mei staat niemand minder dan Freek de Jonge bij ons op het podium met zijn voorstelling 'Kom Verder!' 
En laat in die voorstelling nou net Doetinchem een mooie rijrol spelen...
Henk Dijk zat het nieuwste boek van Freek te lezen en tot zijn verbazing zag hij Doetinchem voorbij komen, waar ooit Freek's vader op school heeft gezeten. Henk stuurde Freek een mail met de vraag of het niet leuk zou zijn om dit verhaal eens uit de doeken te komen doen in Doetinchem. In de Stadswal. Freek reageerde per omgaande. Op deze uitnodiging had hij zitten wachten... (vrije vertaling).
In de voorstelling Kom verder! onderzoekt domineeszoon Freek de Jonge met verbeeldingskracht het leven van zijn ouders en grootouders, een verhaal dat ons een voorbije wereld binnen voert waarin het geloof intens wordt bevraagd en beleefd. 
Kom verder! is een voorstelling gebaseerd op deel een van Freek de Jonge’s memoires. Het verhaal begint in de zomer van 1900 op Duiveland. Tijdens het hoeden van een kudde koeien krijgt de dan veertienjarige grootvader van Freek een Roeping. Gehoorzaamheid aan Gods vraag heeft tot gevolg dat zijn vader, Andries de Jonge, die vijftien jaar later in Breda ter wereld komt, wordt voorbestemd tot predikant. Na gymnasia in Gouda, Deventer en in ons eigen Doetinchem gaat Freeks vader theologie studeren in Groningen en wordt Gerardus van der Leeuw zijn leermeester. Vlak voor de oorlog ontmoet hij door een bizar toeval zijn aanstaande echtgenote, wier broers tot ontzetting van haar vader voor de nsb hebben gekozen. Na zijn eerste gemeente Westernieland trekt het gezin De Jonge in 1946 naar Workum, waar alles ideaal lijkt tot het drama toeslaat dat tot de ‘ervaring’ leidt waar Andries de Jonge zo naar hunkerde.
Het wordt een bijzondere avond, gecombineerd met enkele liedjes. Ook staat Freek open voor vragen uit het publiek.
Tickets kosten 20 euro (ex 1,20 servicekosten) in de voorverkoop via de link en als er nog tickets zijn 25 euro op de avond zelf aan de zaal.
Na afloop wil Freek graag zijn boek (Kom Verder!) signeren. Het boek zal deze avond ook te koop zijn.

Dit event kost: €21.30

Koop tickets